Magnífics i musicals #40anysBressola

El CAT de Gràcia i el Teatre Municipal de Girona han acollit els concerts i l'acte de celebració dels 40 anys de la Bressola. Dos concerts de les "musiquetes de la Bressola" amb formats molt diferents i amb gran èxit en amdos casos. La crida "Sem nord, fem Bressola" ha estat la convocatòria de l'inici de la celebració del quarantè aniversari de la creació de la primera de les escoles de la Bressola. La comemoració s'allargarà durant tot l'any 2016 amb diversos actes.

Al CAT el format del concert va ser adaptat al públic i al local que l'acollia. Marc Serrats, Carles Belda i Raph Dumas van treballar conjuntament les musiquets i van ser la banda que es va acompanyar de Feliu Ventura, Xavier Sarrià, Titot, Anna Roig i Oriol Serna.

A Girona els protagonistes van ser els nins i nines de la Bressola amb Marc Serrats, Albert Vila i Xarli Oliver. El concert va tenir una prèvia de parlaments institucionals que van iniciar l'Aleix Andreu, president dels Amics de la Bressola, i l'Eva Bertrana directora de la Bressola. També hi va intervenir Lluís Llach, músic i diputat, representant l'àmplia base social que ha donat suport a la Bressola aquests 40 anys. El suport de Girona el va recordar el nou alcalde de la ciutat, Albert Ballesta. i va tancar el torn de parlaments la Presidenta del Parlament de Caratlunya, Carme Forcadell que va remarcar que "“La Bressola és un miracle i un exemple per a nosaltres per la seva tenacitat i la seva lluita”

Dues cites musicals per iniciar els actes de celebració dels #40anysBressola que han anat acompanyades d'un ampli seguiment de premsa i ràdio de la celebració i de diversos reportatges a fons, molt complets:

- L’aventura de La Bressola compleix quaranta anys, al Diari Ara

La Bressola, un miracle de 40 anys, a Nació Digital 

- La Bressola celebra a Girona el 40è aniversari, a EL PUNT AVUI

- Entrevista Eva Bertrana, directora de La Bressola, al Diari de l'Educació.

- Quaranta anys de la Bressola, quaranta anys de recuperació del català, a VilaWeb

Un concert al Tradicionàrius per reivindicar els 40 anys de La Bressola a la Catalunya Nord, a Barcelona Televisió.

L'etiqueta #40anysBressola també han tingut un important impacte a les xarxes socials. La fotografia que il·lustra aquest apunt és de Martí Teres a Girona, publicada a Instagram.