Bressola de Nadal

Amb el nom de "Bressola de Nadal" es va presentar el concert al Petit Palau i els programes de televisió realitzats per Lluís Danés a partir de la banda sonora de "+ Cançonetes per a la Bressola". Bons exemples de l'evolució que té el projecte que també preveu tenir una proposta pedagògica, per treballar des d'aquest mateix web, com ja es va fer en l'edició del projecte "Musiquetes per la Bressola".  

"Bressola de Nadal" a Televisió de Catalunya.  

"+ Cançonetes per a la Bressola" ha tingut una primera entrega televisiva en la creació que Lluís Danés ha fet per Televisió de Catalunya i que s'ha emès aquestes festes de Nadal. "Bressola de Nadal" (veure programa íntegre) ha estat una excel·lent i imaginativa posada en escena que ha rebut molt bona acollida i excel·lents crítiques. Danes ha recreat un espai fantàstic i oníric, a l'entorn d'una pista de circ, on els somnis i els personatges del propi circ, els músics i cantants, es donen pas i s'encadenen amb les cançons i les músiques. Xavi Lloses i l'Orquestra de la Quadartura del Cercle intervenen al programa acompanyats de tots els interprets que participen als projecte i els nins i nines de la Bressola..

El concert "Bressola de Nadal" al Petit Palau és el fil conductor d'un programa de televisió que explica tot el projecte "+Cançonetes per la Bressola"

El programa s'ambienta en el Concert "Bressola de Nadal", que es va fer el passat 15 de desembre, al Petit Palau del Palau de la Música Catalana. Les actuacions s'entrellacen amb els ambients previs al concert, en un estil "making off", i amb un conjunt d'entrevistes als cantants i intèrprets que van participar al concert. El fil conductor és el propi concert i també es dona especial rellevància als nins i nines de la Bresola i a la pròpia Bressola, que és l'eix sobre el qual gira tot el projecte. 

El programa no és estrictament la realització del concert, però l'element musical és molt present, no només amb fragments de les actuacions sinó amb interessants reflexions dels cantants sobre les cançons que interpreten, la música popular i la música des de l'aspecte educatiu i la seva presència l'escola. També es molt present la referència a la realitat nordcatalana i un element d'actualitat, aquests dies, la immersió lingüística, atès que les escoles de la Bressola apliquen aquest model en el marc educatiu francès.

El programa ha estat realitzat per Santamandra i ha comptat amb la col·laboració de la a Xarxa de Televisions Locals (XTVL) i VilaWeb. Un vintena de televisions localsd'arreu dels Països Catalans van emetre el programa i també es pot veure des de xip/tv. Vilaweb va emetre íntegre l'enregistrament de cadascuna de les cançons, com si fossin petites nadales, durant el Nadal de 2010

El CD "+ Cançonetes per a la Bressola" és un treball que ha dirigit i composat el músic Xavier Lloses amb la col·laboració de l'Escolania de la quadratura del cercle i músics i cantants de primera línia, com ara Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Anna Roig, Lídia Pujol, Mazoni, Refree i els nins i les nines de la Bressola.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.